In de marge


MUZIEKCREATIE DOOR JOHAN DUIJCK

Jubileumconcerten
BRUGGE - KOKSIJDE - KORTRIJK

Het Bisdom Brugge en het Grootseminarie vroegen Johan Duijck om een nieuwe compositie voor de viering van 450 jaar Bisdom Brugge, 175 jaar heroprichting en 175 jaar Grootseminarie.
Johan Duijck (54) is composer in residence van het Vlaams Radio Koor, dirigent van het Academy of St. Martin in the fields chorus (Londen), van het Europees Jeugdkoor en het Gents Madrigaalkoor. Hij doceert piano aan het koninklijk conservatorium te Gent en koordirectie aan de Escola de música Catalunya te Barcelona. Hij is ook al 42 jaar organist van de parochie St.-Franciscus van Assisië te St.-Kruis Brugge.

Het nieuwe opus draagt als titel Apostel na de Twaalf. Het is geschreven voor koor, baritonsolo, orgel en gemeenschapszang, wordt opgedragen aan kardinaal Godfried Danneels en is geïnspireerd door het Paulusjaar.
Voor de koorpartijen selecteerde de componist Latijnse teksten van Paulus, waaronder het bekende Hooglied van de liefde. Voor de baritonsolo werden teksten gekozen uit de dichtbundel Apostel na de Twaalf van de overleden priester - dichter Anton van Wilderode.
Het Bisdom Brugge en het Grootseminarie organiseren drie concerten. Naast de creatie worden er ook eerdere werken van Johan Duijck uitgevoerd met name een selectie uit de Cantiones Sacrae in honorem Thomas Tallis, een praeludium voor orgel en het Lauda Jerusalem (naar psalm 147).
De uitvoerders zijn het Vlaams Radio Koor, Jan Van der Crabben bariton, Ignace Michiels orgel en dirigent Johan Duijck.

De data zijn:
- vrijdag 13 maart 2009 om 20 uur in de St.-Salvatorskathedraal te Brugge
- zaterdag 14 maart 2009 om 20 uur in de kerk O.-L.-Vrouw ter Duinen te Koksijde
- zondag 15 maart 2009 om 15.30 u. in de St.-Maartenkerk te Kortrijk


Het concert te Kortrijk wordt door Klara opgenomen en later uitgezonden.

De eenheidsprijs bedraagt 5 euro. Kaarten zijn te bekomen aan de ingang en op voorhand tijdens de openingsuren van de 19 decanale secretariaten van het Bisdom Brugge, op het Grootseminarie en in de concertkerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekenverkoop

Bibliotheek Grootseminarie
Groot aanbod van dubbels:
filosofie – bellettrie – heemkunde –
theologie – bijbel – sociologie –
psychologie – antiquariaat

 

 
Leeszaal
Centrum Centrum Centrum