« pagina terug

jongerenavond 6 februari 2009

Verslag

Op vrijdagavond 6 februari vond in de kerk van het grootseminarie de jaarlijkse jongerenavond plaats. De avond is een opzet van de seminariegemeenschap in samenwerking met IJD-Brugge en de Sint-Michielsbeweging. Jongerenavond Expeditie Paulus was het thema dit jaar, passend bij het Paulusjaar. Zo'n 200 (vooral jonge) mensen waren aanwezig. Zoals op decorzuilen te zien was, waren geloof, hoop en liefde de drie onderdelen van de avond. Zoals steeds werd er veel en uitbundig gezongen. Hiervoor werd beroep gedaan op het Sint-Maartensjeugdkoor uit Ieper, o.l.v. Jef Moerman. Priester Rik Cloet uit Torhout dirigeerde de volkszang. Na een woordje van welkom door een seminarist, nam de rodedraadfiguur - een jongere (Gertjan) - het woord en het voortouw voor de avond.

Het eerste deel (geloof) bevatte een getuigenis van pater karmeliet Jakob Itturalde Mack, een 38-jarige Panamees, die via Rusland en Zweden in Brugge terechtkwam. Hij vertelde boeiend over zijn roeping. Er volde een filmfragment over de voorbije Taizé-ontmoeting in Brussel.

In het tweede deel (hoop) verwees Gertjan naar de moed en hoop van Paulus. In een symbolische actie konden de jongeren een sms sturen of een boodschap schrijven aan iemand. Dan volgde een getuigenis van Daan Therry van een groep leerlingen van het Klein Seminarie te Roeselare over hun inleefreis naar de Lievensmissie in Ranchi (India). Hierbij was beeld en klank. Jongerenavond

Het derde deel (liefde) bevatte uiteraard enkele liederen over de liefde. Rodedraadfiguur Gertjan wou een brief schrijven aan zijn geliefde en vond inspiratie hiervoor in het Hooglied van de liefde van Paulus (1 Kortinthiers 13). Lies Matton (IJD) bracht wat duiding en het laatste woord was traditioneel aan de bisschop, die een inspirerend zendingswoord uitsprak.


Naar goede traditie volgde een ontmoeting bij een natje en een droogje in het centrum. Een geslaagde avond en zeker reeds uitziend naar volgend jaar.

  ^  top   | « pagina terug