CCV
Studie en bezinningssessie

› Initiatief van CCV Centrum voor Christelijk Vormingswerk
in het bisdom Brugge verzorgd door de professoren van het Grootseminarie
 

Naar het einde van het werkjaar toe en voor het begin van de zomervakantie gaat op Grootseminarie te Brugge een meerdaagse studie- en bezinningssessie door. Een bepaald onderwerp wordt er belicht vanuit verschillende invalshoeken voor een breed publiek. De liturgie van de Kerk vormt het bezinnende kader.

 

Editie 2013"DE BRON VAN ONS LEVEN ZIJT GIJ"

CHRISTENEN OP ZOEK NAAR HERBRONNING


van maandag 1 juli tot woensdag 3 juli 2013

Er is meer dan ooit nood aan herbronning, klinkt het vandaag. Het is een modewoord geworden. In tijden van moeilijkheden en uitdagingen lijkt herbronning de oplossing. Maar wat is herbronning? Wat bedoelen we daarmee? En hoe kan dit gebeuren? Dit zijn maar enkele vragen die we in de komende studie- en bezinningssessie aan bod laten komen.

Verschillende sprekers maken er een boeiende sessie van. Zij zorgen voor diverse invalshoeken. De inleidingen worden verzorgd door Nol Bonte, Inge Cordemans, Hans Debel, Stefaan Franco, Elisah Gommers, bisschop Guy Harpigny, Mathijs Lamberigts, Nikolaas Sintobin, Kristof Struys, Dieter Van Belle, Koen Vanhoutte en Ignace Verhack. De liturgie van de kerk vormt het biddende kader.

De sessie is een organisatie van het Grootseminarie te Brugge en CCV in het bisdom Brugge. Ze vindt plaats van maandag 1 tot woensdag 3 juli 2013 in het Grootseminarie te Brugge. Men schrijft in per halve dag of voor de volledige sessie. Overnachting is mogelijk.

Op maandag 1 juli is er een avondconferentie door bisschop Guy Harpigny die zal spreken over de diocesane synode die momenteel in het bisdom Doornik bezig is. Deze lezing staat open voor een ruimer publiek en vangt aan om 20u.00. De toegangsprijs is 5 euro. Voor deze avondconferentie is inschrijven niet nodig.

Voor alle info, aanvraag van een folder en inschrijvingen: neem contact op met het secretariaat van CCV in het bisdom Brugge: 050/ 74 56 10 of brugge@ccv.be
Zie ook: www.ccv.be/brugge

»» download programma
»» inschrijvingsformulier

De Studie-en bezinningssessie wordt georganiseerd door het
CCV, Partner in Christelijk Vormingswerk. CCV

 

 

 

Vorige edities

 
"Christenen: uitgedaagd en uitdagend (2-4 juli 2012) "
» download folder
"Kerk in Beeld... (4-6 juli 2011) "
» download folder
"Jezus, wie zal de wereld redden?... (5-7 juli 2010) "
» download folder
"LEVEN STERKER DAN DE DOOD... (1-3 juli 2009) "
"Geroepen om lief te hebben."
Een bijbels-christelijke visie op liefde (1-3 juli 2008)
"God in beeld" (2-4 juli 2007)
Wie is christen? Wat is christelijk? (3-5 juli 2006)
Rituelen, symbolen en liturgie (4-6 juli 2005)
 

 ^  Top

Leeszaal
Leeszaal