CCV
Studie en bezinningssessie

› Initiatief van CCV Centrum voor Christelijk Vormingswerk
in het bisdom Brugge verzorgd door de professoren van het Grootseminarie
 

Naar het einde van het werkjaar toe en voor het begin van de zomervakantie gaat op Grootseminarie te Brugge een meerdaagse studie- en bezinningssessie door. Een bepaald onderwerp wordt er belicht vanuit verschillende invalshoeken voor een breed publiek. De liturgie van de Kerk vormt het bezinnende kader.

 

Editie 2012


Christenen: uitgedaagd en uitdagend


van maandag 2 juli tot woensdag 4 juli 2012

Christenen staan in onze hedendaagse maatschappij voor heel wat uitdagingen. De postmoderne samenleving stelt vragen aan religie. De economische crisis roept christenen op. Christenen leven misschien wel met hun hoofd in de hemel, maar hun twee voeten staan op de grond. Ze worden opgeroepen om zelf uitdagend te zijn. De bijbel toont ons hiervoor sporen. De geschiedenis toont ons op verschillende momenten hoe profetisch christenen waren. En ook vandaag is het een hele kunst om in het dagelijkse leven christen te zijn.

Op deze elementen wil de komende julisessie ingaan. Verschillende sprekers maken er een boeiende sessie van. De inleidingen worden verzorgd door Nol Bonte, Christine Bruggeman, Inge Cordemans, Marc Desmet, Kurt Devooght, Stefaan Franco, Philippe Hallein, Jaap Ketelaar, Stefaan Misschaert, Kurt Priem, Benot Standaert, Koen Vanhoutte en Jurgen Van Poecke. De liturgie van de kerk vormt het biddende kader. De sessie vindt plaats in het Grootseminarie te Brugge. Men schrijft in per halve dag of voor de volledige sessie. Overnachting is mogelijk.

Op maandag 2 juli is er een avondconferentie door bisschop Jozef De Kesel. Deze lezing staat open voor een ruimer publiek en vangt aan om 20u.00. De toegangsprijs is 5 euro. Voor deze avondconferentie is inschrijven niet nodig.

»» download programma
»» download inschrijvingsformulier

De Studie-en bezinningssessie wordt georganiseerd door het
CCV, Partner in Christelijk Vormingswerk. CCV

 

 

Vorige edities

 
"Kerk in Beeld... (4-6 juli 2011) "
» download folder
"Jezus, wie zal de wereld redden?... (5-7 juli 2010) "
» download folder
"LEVEN STERKER DAN DE DOOD... (1-3 juli 2009) "
"Geroepen om lief te hebben."
Een bijbels-christelijke visie op liefde (1-3 juli 2008)
"God in beeld" (2-4 juli 2007)
Wie is christen? Wat is christelijk? (3-5 juli 2006)
Rituelen, symbolen en liturgie (4-6 juli 2005)
 

 ^  Top

Leeszaal
Leeszaal